Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-1-23

Activități generice la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Evenimentele desfăşurate în urmă cu 16 decenii ne oferă un nou prilej de rememorare a paşilor făcuţi de poporul român, de-a lungul istoriei sale, pentru formarea statului naţional unitar. Vorbim despre acțiunile marilor personalități ale României Moderne care, la 24 ianuarie 1859, într-un context intern și internațional favorabil, și-au văzut împlinite idealurile pentru care au luptat încă din 1848.

La împlinirea a 160 de ani de la realizarea Unirii Principatelor Române, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud organizează o serie de activități dedicate elevilor, și nu numai. Având ca generic titlul ,,Pe urmele lui Cuza,, personalul de specialitate al muzeului, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Avram Iancu Bistriţa şi Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa vor discuta, în sala de conferinţe a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, despre semificația actului istoric de la 24 ianuarie 1859 alături de profesoara Ana Filip, preşedinte al ASTRA -Salva.

Cei mici vor putea participa la o serie de ateliere tematice, organizate pentru ei la Casa Argintarului, din Strada Dornei, nr.5.

Vă aşteptam cu drag!

Manager,

Alexandru Gavriaş