Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-1-9

Antidot pentru singurătate Casa Maria, prima casă deschisă a brandului Zinnia

Într-o lume agitată, în care timpul e devenit extrem de prețios, nevoia și bucuria de fi alături de cei în vârstă este tot mai greu de gestionat. Suntem într-o alergătură continuă, ocupați și cu agenda plină de responsabilități și preocuparea noastră pentru cei de vârsta a treia, bunici, părinți și alți oameni dragi cu nevoi speciale, rămâne o prioritate. Bătrânețea nu înseamnă singurătate, tristețe și disconfort, ci bucuria de a trăi frumos, demn și îngrijit, într-un mediu plăcut. În orașul nostru există antidot pentru singurătate atunci când suntem depășiți de situație, când avem nevoie de suport pentru ca bătrânii noștri să primească îngrijiri suplimentare.

Niciodată singur!

Cu o invitație caldă și susținută, o echipă de profesioniști formați în UK anunță din 17 decembrie 2018 că Bistrița are un nou cămin rezidențial și de îngrijire care se adresează persoanelor vârstnice.

Cu o experiență de 10 ani în domeniul serviciilor sociale și îngrijirii persoanelor vârstnice dobândită în UK, o echipă competentă de oameni ambițioși, dedicați și profesioniști s-au întors acasă, la Bistrița, pentru a deschide primul cămin rezidențial și de îngrijire dedicat persoanelor vârstnice al brandului Zinnia - Casa Maria.


Bine v-am găsit! Suntem Zinnia Casa Maria și vă transmitem salutările noastre călduroase.

Am adus acasă toată experiența acumulată de echipa noastră în UK și ne dorim ca prin servicii de înaltă calitate și cu suportul unei echipe competente și dedicate, să sprijinim cu înțelegere și afecțiune oamenii în vârstă.

Serviciile oferite de Casa Maria se adresează persoanelor vârstnice, în general persoane cu vârsta de peste 65 de ani, familiilor care au rude vârstnice și nu au posibilitatea de a-i îngriji sau sunt plecați în străinătate, persoanelor care suferă de demență.

Zinnia Casa Maria a investit și investește în servicii de înaltă calitate, condiții la standarde europene, personal competent, calificat, prietenos și dedicat, în aparatură modernă provenită din UK și Germania, care vine în sprijinul persoanelor în vârstă cu probleme/deficiențe motorii.

Cunoaștem situația în care trăiesc majoritatea oamenilor vârstnici și bolnavi din România, pe care nu are cine să îi îngrijească, să îi trateze, să comunice și să petreacă timp cu ei. Această stare de fapt și numărul limitat al căminelor de acest tip din România au fost factorii care ne-au determinat să luăm decizia de a deschide Zinnia Casa Maria.

Faptul că am dobâdit foarte multă experiență în acest domeniu în UK, ne-a motivat să aducem și acasă servicii de îngrijire de calitate și să impunem un nou standard pe piață. Misiunea noastră este să creștem calitatea vieții rezidenților noștri, să le oferim stare de bine, de relaxare și să îi determinăm să asocieze șederea în Casa Maria cu confortul și siguranța de acasă. Casa Maria, însumează principii, valori și servicii menite să le confere bătrânilor noștri confort, siguranță, stare de bine și tratamente specializate pliate pe nevoile fiecăruia. Ne-am dorit să creăm un spațiu care să însemne mai mult decât un centru de îngrijire, să însemne tratamente adecvate, căldura unui cămin, activități recreative, să însemne ACASĂ pentru seniorii noștri.


Principiile și viziunea Zinnia Casa Maria sunt fundamentate pe dorința de a avea un impact pozitiv asupra persoanelor care accesează serviciile echipei noastre, de a pune la dispoziția persoanelor vârstnice un mediu plăcut, confortabil, prietenos, unde să se simtă acasă, de a sprijini cu responsabilitate, înțelegere și afecțiune persoanele în vârstă, de a le ajuta să rămână independente pentru cât mai mult timp posibil și de a preveni deteriorarea lor fizică.


Cei care formează echipa fondatoare a brandului Zinnia sunt profesioniști pe care îi recomandă experiența și studiile aprofundate în domeniu, dedicarea și dragostea de oameni. Ei sunt Silviu Pop, Cristina Grancea, Anca Tintelecan, Marian Hangan și Stanca Fortuneanu.

Pentru a avea o imagine cât mai relevantă despre bistrițenii noștri cu inimă deschisă și cu dorința de a reveni acasă, cu suport pentru o zonă care în România are nevoie de multă susținere, veți regăsi în rândurile de mai jos câteva repere despre activitatea lor profesională.

Silviu Pop deține calificare și experiență pe postul de asistent medical cu dublă specializare (balneo-fizio). A acumulat experiență de muncă atât în România, cât și în UK cu o varietate de tipuri de persoane cu dizabilități, inclusiv copii, persoane cu dizabilități mentale sau persoane care suferă de demență. Mai mult decât atât, Silviu a activat ca asistent medical în cadrul armatei, inclusiv în Irak pe o perioadă de patru ani și deține cursuri de management în domeniul îngrijirilor medico-sociale din UK.

Cristina Grancea deține calificare de asistent social, obținută la Universitatea Babeș-Bolyai, a absolvit masteratul în Psihologie la Universitatea din Greenwich, Londra, și cursuri de management în domeniul îngrijirilor medico-sociale în UK. Cristina are experiență de lucru cu persoane care suferă de afecțiuni și dizabilități mentale, inclusiv demență.

Anca Tintelecan a studiat asistență socială la Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit cursul de management în domeniul îngrijirilor medico-sociale în UK. Anca are 5 ani experiență în îngrijirea persoanelor care suferă de demență, fiind coordonator al companiei Sylviancare în ultimii trei ani.

În anul 2014, Cristina, Silviu și Anca au pus bazele companiei Sylviancare care oferă în UK servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. Serviciile oferite de Sylviancare sunt inspectate regulat de către consiliile locale și de către Care Quality Commission, care au confirmat faptul că furnizează servicii de calitate superioară.

Marian Hangan este calificare ca asistent medical, kinetoterapeut și a abslovit Masteratul în management organizațional și al resurselor umane. Marian deține experiență substanțială în domeniul îngrijirii socio-medicale a unei game variate de persoane și a condus Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Beclean. A participat la schimburi de experiență în Olanda, mai exact în Clinica Bruggerbosch din Enschede, clinică care se ocupă cu îngijirea persoanelor care suferă de Boala Alzheimer.

Stanca Fortuneanu are calificare ca asistent de laborator și 20 de ani de experiență ca administrator al Liceului Sanitar Bistrița.

La început de drum în România și în această formulă, suntem foarte optimiști și încrezători că vom reuși să atingem toate scopurile propuse. Feedback-ul pe care l-am primit până acum din partea comunității bistrițene este foarte încurajator. Am ocupat toate locurile disponibile pe care le avem în acest moment și am deschis o listă de așteptare pentru cei interesați de serviciile noastre.

Primul cămin rezidențial și de îngrijire Zinnia, Casa Maria, este dotat cu echipament profesionist specific pentru îngrijirea vârstnicilor și pentru susținerea persoanelor cu probleme sau deficiențe motorii. Deține 5 dormitoare cu unul, două sau trei paturi, bucătărie dotată corespunzător, două băi, grădină, garaj, spații de parcare, terasă și este dotat cu paturi electrice Trendelenburg cu reglare de înălțime și unghiuri medicale de recuperare cu telecomandă; saltele airflow gonflabile cu compresoare reglabile digital la greutatea și înălțimea pacientului; antiescară; antimicotice; fotolii relaxare antiescară; cadre de mers cu rotile; măsuțe pentru servirea mesei pe roți; scaune specializate hidraulice pentru baie; dispozitive de ridicare și transfer; noptiere medicale cu masă extensibilă; cărucioare rulante și cârje; echipamente specializate pentru transferul pacienților; lift pentru baie cu telecomandă.Centrul de îngrijire dispune în fiecare cameră de televizor LCD și internet WiFi, Circuit CCTV închis pentru protecția rezidenților și monitorizare staff 24/7 (doar în spațiile comune). De asemenea, dispune de circuit de detecție și prevenire a incendiilor conform ultimelor standarde în vigoare, avizat ISU.

Există și un dormitor VIP single și un dormitor VIP double (cazare soț/soție) la cerere.În privința perspectivelor de viitor în vederea dezvoltării acestui proiect, acestea includ extinderea capacității Casei Maria cu încă un corp pentru aproximativ 30-40 de persoane și ne propunem să dezvoltăm treptat sub cupola Zinnia mai multe centre dedicate îngrijirii persoanelor vârstnice.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre serviciile oferite de Zinnia Casa Maria sau doresc să rezerve un loc, sunt invitați să ne scrie pe pagina noastră de Facebook, Zinnia Homes, unde pot umări toate detaliile legate de activitatea noastră, sau să sune la numărul de telefon 0745 690 500.

Zinnia Casa Maria

Antidot pentru singurătate