Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-9-14

Bolts and Gears An școlar nou, obiective îndrăznețe

Bolts and Gears, echipa de elevi talentați și pasionați de robotică, și-au reluat activitatea în ritm alert, cu obiective îndrăznețe pe care și-au propus să le îndeplinească în acest nou an școlar. Suntem convinși că ambiția și talentul le vor garanta succesul și îi vor sprijini să încurajeze cât mai mulți elevi să îmbrățișeze domeniul roboticii.


Anul trecut am desfășurat foarte multe proiecte în comunitate, iar anul acesta ne-am promis să nu ne lăsăm mai prejos! Astfel, pe 12 septembrie (chiar în prima săptămână de școală) ne-am reîntors la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud.

Dacă la sfârțitul anului trecut am mers acolo pentru a ne prezenta, de data asta am vrut ceva diferit: să îi ajutăm să își fondeze propria echipă! CNGC are foarte mulți elevi cu potențial, lucru pe care l-am observat încă de la prima întâlnire cu ei. Unul dintre scopurile noastre e să aducem robotica mai aproape de comunitatea noastră şi să încurajăm cât mai mulţi tineri să facă ceea ce facem şi noi. Mai mult de atât, vrem să punem Bistriţa-Năsăud pe hartă din acest punct de vedere! Astfel, am mers şi am discutat cu ei despre provocarea de anul acesta: Rover Ruckus. Am analizat jocul şi le-am explicat, în teorie, ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă de robotică. Partea practică o vor descoperi singuri. Întrebările nu au încetat să curgă, atât puse de elevi, cât şi de profesorii prezenţi. Acum aşteptăm cu nerăbdare să se înscrie şi să începem să lucrăm împreună. Regionalele sunt eliminatorii anul acesta, dar suntem siguri că vom ajunge toţi la etapa finală din Bucureşti.

Încă din prima săptămână de şcoală programul ne-a fost plin şi nu ne aşteptam să avem chiar atât de multe de făcut. Am început să dezvoltăm strategii pentru robot şi să ne facem planul din seara în care s-a anunţat tema. Suntem mult prea motivaţi acum ca să nu împărtăşim cu cei din jurul nostru plăcerea din spatele orelor întregi de muncă din „47”.

În punctul în care am ajuns, robotica e mult mai mult decât câştigarea concursului FTC First Tech Challenge. Cu siguranţă acest concurs ne-a motivat să ne continum activitatea ca echipă şi nu numai, şi să urcăm pe podium ar fi o satisfacţie imensă, dar aceste satisfacţii sunt doar cele de la suprafaţă. În esenţă, noi facem ceva pentru noi şi pentru cei din jur, ceva ce ne place, ceva ce într-o zi va schimba cineva. Întrebările pe care le primim de la adulţi şi cei în domeniu stârnesc mereu conversaţii şi discuţii, dar conversaţiile cu cei tineri, copiii curioşi, ele sunt adevăratele provocări. Ne dorim să prmovăm cât de mult robotica, munca în echipă şi tot ce am învăţat noi, împreună.

Anul acesta va fi mult mai greu decât anul trecut, dar împreună vom reuşi să ajungem unde ne-am propus. În continuare apelăm la ajutorul comunităţii noastre, deoarece nimic nu se compară cu susţinerea de acasă! Suntem în căutare de sponsori, proiectul în sine fiind destul de costisitor, şi aşteptăm orice fel de sugestii din partea voastră!

Ca să încheiem, noi suntem Bolts and Gears şi veţi mai auzi de noi!