Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-6-27

Destinații de vacanță

Cu familia sau cu prietenii, în România sau pe alte tărâmuri, la mare sau la munte, exotice sau culturale, de tip all inclusive, doar cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completă, croaziere, safari...avem o mulțime de variante când vine vorba de mult așteptatele vacanțe. Alegem destinația care se potrivește cel mai bine personalității noastre și scopului cu care asociem fiecare vacanță. Ar fi ideal să le experimentăm pe toate și fiecare vacanță să aibă propria savoare care să ne îmbogățească din toate punctele de vedere: fizic, intelectual, spiritual, emoțional. În contextul multitudinii de oportunități pe care agențiile de turism le pun la dispoziția turiștilor în fiecare sezon, Silviu Canceu, directorul agenției Lowcost Holiday, ne povestește care sunt preferințele bistrițenilor în programarea vacanței perfecte.


Ne aflăm la început de sezon estival și rezervările pentru concediu au fost în mare parte realizate. Ce preferă bistrițenii în materie de vacanțe? Ce tipuri de locații primează în alegerile lor?

Daca ne referim la familiile cu copii, acestea preferă resorturile All Inclusive care trebuie să fie cât mai aproape de plajă, să aibă cât mai multe faciliăți/dotări pentru copii și, bineînțeles, plaja trebuie să fie cu nisip. Chiar și majoritatea cuplurilor preferă confortul resorturilor All Inclusive în detrimentul vacanțelor mai active. În topul destinațiilor pentru vara 2018 se află Antalya (Turcia), Bulgaria, Egipt, Grecia și litoralul românesc.

Din postura persoanei care dă veștile bune în privința vacanțelor, care consideri că sunt caracteristicile ce definesc turistul bistrițean? Sunt bistrițenii curajoși în alegerile lor?

Turiștii bistrițeni sunt bine informați și preferă locațiile care au recomandări foarte bune. Sunt, de asemenea, destul de pretențioși și extrem de atenți la detalii în alegerea destinației și a cazării. Raportul calitate/tarif este pentru bistrițeni un factor important în alegerea vacanței.

Cu ce noutăți a venit sezonul estival 2018 și care sunt recomandările tale pentru vara acestui an în privința vacanțelor, atât în ceea ce privește țara noastră, cât și la nivel internațional? Care sunt opțiunile ideale pentru familiile cu copii?

Destinația nouă pentru sezonul estival 2018 este Tunisia, țările arabe fiind la mare căutare datorită raportului calitate/preț foarte bun comparativ cu destinațiile de vacanță din Europa. Vedeta turismului intern este litoralul românesc, însă la mare căutare în ultimul timp au devenit stațiunile balneoclimaterice, România având un potențial fantastic în ceea ce privește acest tip de turism.

Ca destinații externe în sezonul 2018, recomand Insulele Grecești, Turcia, Egipt, Spania și alte destinații mai exotice, cum sunt Republica Dominicană, Mexic, Thailanda, Bali, preferate, în general, de cupluri pentru luna de miere.

Care e, în percepția ta, cea mai frumoasă zonă din România pe care fiecare dintre noi ar trebui să o vadă măcar o dată?

Aș recomanda două zone din România care ar trebui vizitate măcar o dată. Maramureșul Istoric și Bucovina. Sunt zone care și-au păstrat autenticitatea, gastronomia este excepțională, iar gazdele foarte primitoare.

Litoral românesc sau internațional?

Din păcate, turism extern. Argumentul cel mai solid este raportul calitate/preț corect pentru destinațiile externe. De asemenea, consider că este important să călătorim și în afara țării pentru a comunica cu oameni de diferite naționalități și culturi. Devenim, astfel, mai deschiși, mai optimiști și mai bogați din punct de vedere spiritual.

Care este cea mai inedită experiență de vacanță pe care ți-au mărturisit-o clienții tăi?

Cea mai inedită experiență de vacanță mi-a fost mărturisită de un cuplu care a ales Maldive ca destinație de vacanță. S-au întors acasă încântați de acest loc și de faptul că au avut șansa de a înota alături de rechini și pisici de mare.

Mai e puțin și dăm startul la vacanțe. Care este mesajul tău adresat bistrițenilor la început de sezon estival?

Misiunea mea și, implicit a agenției de turism Lowcost Holiday, este de a vă aduce pe chip zâmbetul de vacanță și sper ca acesta să se regăsească pe chipul cât mai multor bistrițeni.