Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-3-17

Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor - De ce?

Ne-am unit energiile, experiența și aptitudinile antreprenoriale într-o mare comunitate de femei cu spirit antreprenorial, obținut din practica în mediul de afaceri românesc din ‘89 încoace.

Antreprenorul de gen feminin al secolului XXI a căpătat o identitate și are un profil extrem de pragmatic, vizionar, obținut prin educație proprie, survenită în urma experiențelor trăite în contextul mediului de afaceri din ultimii aproape 30 de ani ai României. Ne-am propus ca sub cupola Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor să adere reprezentante ale antreprenoriatului feminin din toate comunitățile de business create până astăzi pe teritoriul României. Funcționăm și ne organizăm în baza unui statut și a unui plan care cuprinde conectarea la viziuni și proiecte speciale prin practici sănătoase, care continuă să cultive educația rolului femeii și evoluția ei în mediul antreprenorial național și internațional. Ne dorim o structură și o echipă dedicată acestei comunități, care să absoarbă mentalități pragmatice și să creeze un dialog coerent și rațional cu instituțiile care legiferează practici și reguli în zona antreprenoriatului românesc. Printre primii membri ai federației, înființată la inițiativa Cristinei Chiriac, se numără Laura Călin, fondatoarea V for Vintage; Anca Rancea, antreprenor și președintele Asociației Freelancerilor; Cristina Turnangiu Dragna, antreprenor și Secretar General al Asociației Române pentru Protocol și Ceremonial; Gabriela Montoiu, antreprenor și fondator al brand-ului Romana; Viorica Pușcaș-Polog, promotor al meșteșugarilor și artizanilor români; Nicoleta Munteanu, antreprenor Polisano; Nicoleta Ionașcu, antreprenor și reprezentant al Asociației Naționale a Antreprenorilor și Liliana Aghiorghicesei, susținător al femeilor antreprenor din regiunea Sucevei.


De ce! Antreprenorii unesc România! Cum ,,de ce” ? Am garanție! Viața mea de antreprenor a trecut peste primul deceniu, nu am intrat în faliment și trăiesc în România. Când spui antreprenoriat, ai zburat direct într-o lume plină de incertitudine. 11 ani de antreprenoriat, în care am învățat cum să rezist la viteza malaxorului de schimbări la care este supus mediul de afaceri din România. O lume frumoasă, de altfel, fără timpi morți, plictis sau un creier murat în informații inutile. Faci parte, vrând-nevrând, dintr-un concurs al schimbărilor, care se desfășoară pe un teren blindat cu gheață, unde antreprenorii români își dau examenul cu o frecvență amețitoare. Antreprenorii devin niște patinatori de excepție și sunt prinși în frenezia spectacolelor în care echilibrul, evoluția și aplauzele sunt trofee greu de obținut. Te trezești că la fiecare început de an, epuizat după cel anterior, îți dorești să te muți în altă țară sau să devii un simplu angajat. Mai există și opțiunea să schimbi obiectul de activitate și evadarea să fie una forțată, mizând pe o carte câștigătoare, într-un domeniu care e departe de pregătirea ta profesională și te trezești că o iei, din nou, de la început. Nu întâmplător, conceptul de învățare pe tot parcursul vieții a devenit un viitor comun, legitimat de secolul XX. De ce? Am experiența Antreprenoriatului și doresc să o împărtășesc celor care sunt pe același drum cu mine. Noi suntem Genul Antreprenoriatului Românesc și strângem rândurile sub cupola FPFA. Pentru un dialog al experiențelor antreprenoriale câștigător, pe care să îl regăsim în politicile guvernamentale. Dialog pentru toți cei ca tine, ca mine și cei care ne urmează. Antreprenoriatul ȚINE România! VINO ALĂTURI DE NOI!

Gabriela Montoiu,
antreprenor și fondator al brand-ului Romana



Asociația Freelancerilor (AF) este singura entitate din România creată pentru a susține și apăra interesele celor care lucrează pe cont propriu, adică peste 2.100.000 de oameni, potrivit INS. Este evident că freelancing-ul este deja un fenomen social, un experiment al independenței, care se realizează la o scară largă de oameni implicați în viața economică. Însă independența nu înseamnă izolare. Pentru că o parte din freelancerii de astăzi sunt antreprenorii de mâine și este nevoie de o punte de legătură între cele două comunități, dar și de reprezentativitate în dialogul social, AF se alătură demersului inițiat de Cristina Chiriac și devine membru al FPFA. Pentru că pur și simplu, împreună ne este mai bine pe cont propriu!

Anca Rancea,
antreprenor și președintele Asociației Freelancerilor



Ca tânără antreprenoare la început de drum, mă confrunt cu foarte multe necunoscute, simt nevoia expertizei, a susținerii și a îndemnului de a merge mai departe chiar și atunci când este greu. Cred foarte mult în solidaritatea feminină, în mentorat și am toată convingerea că, uninduse, femeile din România pot realiza lucruri foarte importante pentru comunitate și pentru dezvoltarea economică a acestei țări. Implicarea femeilor în acțiuni de dialog alături de decidenții politici este absolut necesară. Femeile de afaceri din România au nevoie să fie reprezentate nu doar prin vorbe la nivel politic, ci și prin fapte. În acest context, necesitatea înființării unei Federații care să adune la un loc reprezentantele mediului de afaceri românesc și care să aibă ca scop principal apărarea intereselor femeilor de afaceri, implicarea lor în viața economică și socială, a fost una absolut naturală. Sunt foarte optimistă și încrezătoare în puterea noastră, de aceea vin cu un îndemn către femeile din România, care fie că sunt la început de drum antreprenorial sau conduc deja o afacere de succes, să se alăture nouă și împreună să reușim să aducem îmbunătățiri mediului de dezvoltare social și de business.

Viorica Pușcaș,
membru fondator Patronatul Femeilor din Meșteșugărit



De ce? Pentru cea mai unită comunitate a femeilor de business din România. Lupt în fiecare zi, dar știu că nu pot câștiga de una singură un joc care este făcut pentru mai mulți. Am parteneri, clienți, furnizori, ca fiecare dintre voi. Ce vreau în plus este un sens al apartenenței. Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor înseamnă mai mult decât o agendă comună, o direcție comună. Pentru că îmi place să învăț și să fiu învățată. Vino și tu alături de noi! Există un potențial uriaș în zona antreprenoriatului de gen feminin, există aptitudini, creativitate, știință. Și cu toate astea, nu există o comunitate de business unită, cu o voce puternică și unitară în mediul antreprenorial feminin din țara noastră. Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor a fost creată tocmai din aceste motive. Strângem în rândurile ei vocea și expertiza antreprenorilor feminini din toate regiunile României.

Cristina Chiriac,
Președinte al Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor

Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor
ffa.com.ro
Federatia Patronatelor Femeilor Antreprenor