Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-7-20

Idei de weekend

Dacă încă nu ai nici un plan pentru acest weekend, noi îți oferim câteva idei pentru zile reușite.

Donează un zâmbet

Donează un zâmbet este unul dintre cele mai de succes proiecte marca Interact Bistrița-Nosa. Deoarece primele 2 ediții au avut impact mare asupra publicului, ne-am gândit să facem o a treia ediție. Acest proiect constă în strângerea de bani pentru o cauză nobilă. De data aceasta banii vor fi donați pentru proiectul Allied Against Cancer (Aliați Împotriva Cancerului).

În ce constă desfășurarea proiectului Donează un zâmbet 3.0? Între 16-20 iulie, noi vom fi plasați în Parcul Municipal, între orele 18:00-21:00, unde vom face poze în schimbul unei donații minime de 3 lei.

În concluzie, veniți și donați un zâmbet!

Festivalul Celtic Transilvania 5

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzică folk, rock și metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Dacă iubești muzica folk, rock și metal, reconstituirea istorică, în special din perioada celtică a Transilvaniei (La Tene), îți place să stai la cort în mijlocul naturii, vrei să asculți artiștii preferați în spații deschise, fără să stai la cozi imense, să fii tot timpul aproape de scenă și să poți întra în contact cu artiștii, atunci FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA este exact ceea ce cauți.

Ediția a V-a a festivalului se desfășoară între 20-22 iulie 2018, la Băile Figa, lângă Beclean, în județul Bistrița-Năsăud. În fiecare dintre cele trei seri ale festivalului, iubitorii de muzică rock vor avea parte de concerte ale unor trupe sau artiști valoroși.

În cadrul evenimentului vor fi aduse în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților și a altor civilizații antice, care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în apropierea a orașului Beclean, oferind tuturor ocazia să vădă pe viu istoria citită în cărți și să afle lucruri inedite.

Degustare de Bere Artizanală

Degustarea de Bere Artizanală se întâmplă sâmbătă, 21 iulie, pe Terasa de Vară de la Casa EMA de la ora 20.00!

Bere a la Cluj vin cu câteva sortimente produse în făbricuța cochetă din Cluj și ne ajută să descoperim niște gusturi foaaarte interesante de bere nefiltrată și produsă cu grijă și pasiune. Deja ai intrat în contact cu Gaura Neagră sau Pitica Roșie, deci e momentul bun să le disecăm. Pică foarte bine, pentru că în acest weekend începe și campionatul românesc de fotbal șiaproiectăm de la 21.00 meciul Astra-FCSB!

Intrarea la eveniment este de 30 de lei de persoană

ATENȚIE, locurile sunt limitate, doar 40 fiind la dispoziție, așa că fă o rezervare să fii sigur că ne petrecem împreună.

Rezervările se fac la 0773-330.968 sau prin mesaj pe pagina de facebook a Casei EMA!

Show Culinar Chef Nina Rus & Liviu Balint

Chef Nina Rus - vă aşteaptă pe 22 iulie începând cu orele 12.00 la un Show Culinar de excepţie cu păstrăv umplut la grătar, balmoş, tochitură, tigaie picantă, scoici, hamsii şi alte preparate delicioase.

Avem şi invitaţi speciali:

Chef Liviu Balint

Chef Roxy Pârjol - Îngheţată moleculară

Ioan Angelini - Ţuică cu mărgele

Bodescu Cornelia - Cusături din Salva

Vasile Ţimbolmaş - va întreţine atmosfera

Şi alţi Chefii care vor fi surpriza evenimentului!

Păstrăvăria Rin în centrul Localităţii Romuli.

Provocarea scriitorilor români - Fii în cărți! ed. II

Amatorii de citit (și scris pe) bloguri literare știu că acestea sunt pline de provocări... Se ia o temă sau un scriitor, se iau toate cărțile scrise într-o anumită limbă, se ia o perioadă anume sau ... pur și simplu, se iau doar scriitori pe care nu i-am mai citit și ... pe locuri, fiți gata, dați pagina!

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și Revista „Ipostaze” doresc să vă lanseze o astfel de provocare, scopul acesteia fiind descoperirea universului fascinant al operelor scriitorilor români. Provocarea noastră cuprinde 2 categorii: JUNIORI (11 – 14 ani) și ADOLESCENȚI (14 – 18 ani):

Regulamentul este simplu:

• Se citesc cu atenție – și plăcere – cărțile;

• Se completează și se depune la bibliotecă o fișă de lectură pentru fiecare carte citită (după înscrierea în provocare);

• Se alege cartea preferată și se susține în fața unui juriu ce va premia cele mai bune prezentări.

Perioada de înscriere: 17 iulie – 25 noiembrie 2018.

Susținerea prezentării: Decembrie 2018.

Premii: tablete şi cărţi.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud

Filmele de weekend

În acest weekend avem parte de filme pentru toate gusturile la Cinema Dacia, de la animație, comedie pana la acțiune sau aventură.

În noua comedie muzicală Mamma Mia! Here We Go Again suntem invitați să ne întoarcem în Kalokairi, magica insulă a Greciei, pentru un nou muzical original bazat pe cântecele formației ABBA. Distribuția originală a primul film se întoarce, de asemenea, și lor li se alătură nume noi precum Lily James (Cinderella, Baby Driver).

În filmul de animaţie al Sony Pictures, Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă, îi revedem pe monştrii noştri favoriţi în timp ce se îmbarcă pe un vas de croazieră luxos.

Supervedeta Dwayne Johnson se află în fruntea distribuției noii producții marca Legendary -Skyscraper Infernul din zgârie-nori, în rolul fostului agent FBI și veteran de război, Will Sawyer, comandant al unității de negociatori pentru situații care implicau ostatici, care acum este consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori.

În filmul de acțiune The Equalizer 2, Denzel Washington reia unul dintre rolurile sale originale, abordând pentru prima dată în cariera sa o serie de filme cu acelaşi erou.

În Universul Cinematografic Marvel apare un nou capitol: „Ant-Man and The Wasp”, care îi are în rolurile principale pe super-eroii cu abilitatea incredibilă de a se micşora. În intervalul tulbure de după „Captain America: Răzvoi Civil”, Scott Lang (interpretat de Paul Rudd) se luptă cu consecinţele alegerilor pe care trebuie să le facă atât în rolul lui de super-erou, cât şi în acela de părinte.