Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-5-18

Idei pentru un weekend reușit!

Bistrița îți oferă un nou weekend cu evenimente inedite. Concerte de vioară sau pian, petrecere de salsa, competiții de street dance sau downhill, noaptea muzeelor, maialul elevilor din Năsăud, reprezentație de teatru.
Trăiește cu intensitate și bucură-te de fiecare moment al zilelor de weekend. Bună ziua, Bistrița te conectează la tot ce se întâmplă în orașul nostru.
Idei pentru un weekend reușit!


Alexandru Tomescu în Turneul Stradivarius 2018 la Bistrița

Cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ” poposește și la Bistrița! 
Vineri, 18 mai, de la ora 19.00, sunteți invitați la Sinagogă să asistați la un adevărat regal muzical care face din turneul Stradivarius unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului.
Pretul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.
Cel mai cunoscut violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită pentru a le traduce în faptă, și, în plus, cu șansa de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu.
În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, alături de pianista Angela Drăghicescu - Alexandru Tomescu prezintă, în premieră, cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești dintr-un secol, aparținând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac.


JOY Salsa Party by JDS

O nouă întalnire cu dansul, vineri începând cu ora 21:00 pe terasa de la Hotel Metropolis. Ritmuri de SALSA , BACHATA , KIZOMBA și CHA-CHA pentru o seară plină de culoare.
Organizatorii vă propun sa alegeti o scurtatură spre fericire : DANSUL!
Dress code : MULTICOLOR


Noaptea Muzeelor 2018

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită să participaţi sâmbătă, 19 mai 2018, la cea de-a XIV-a ediţie a Programului European „Noaptea Muzeelor”. Porțile principalelor secții muzeale existente în județul Bistrița-Năsăud - Muzeul Bistrița, Casa Argintarului, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi- vor putea fi vizitate gratuit, în intervalul orar 18.00-24.00 (ora de intrare a ultimului vizitator este 23.45).
An de an oferta acestui eveniment cultural de amploare, dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, s-a diversificat, aducând în peisaj evenimente noi, destinate publicului de toate vârstele.
Ediția din acest an cuprinde o serie de noutăți. Astfel, la Muzeul Bistrița, de la ora 20.30 se va desfășura un concert de muzică jazz avându-o ca protagonistă pe artista Oana Laura Mureșan.
O altă noutate o reprezintă proiectul special gândit pentru vizitatori, traseul interactiv digital ”Salvează-ți camarazii !” creat prin aplicația Questo, prin care publicul va descoperi singur spațiul muzeal, expozițiile și poveștile din spatele exponatelor.
Intrarea liberă.


Treasure Hunt la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Te-ai gândit vreodată că poți afla poveştile muzeului jucându-te? Te invităm să descoperi colecţiile muzeului într-un mod activ şi distractiv. Înarmează-te cu răbdare, curiozitate şi mai ales cu multă bună dispoziţie şi parcurge misiunea Questo „Salvază-ţi camarazii!” 
Un joc fascinant, plin de surprize în care personajul principal esti tu! Joacă-te, distrează-te, descoperă şi învaţă!
Pentru explorarea misiunii, descarcă gratuit aplicația Questo:
- download Android: http://bit.ly/QuestoAndroid 
- download iOS: https://apple.co/2qDpFSH

CSSD - Finala Națională

Cupa Şcolilor la Street Dance®, ediția a X -a , ediție aniversară. 
Îndrăzneşte | Implică-te | Trăieşte 
Îndrăzneşte să participi şi tu | Implică-te în formarea unei echipe | Trăieşte o experienţă unică, în mega evenimentul anului CSSD!
Finala Națională: 19 mai – ora 15:00, Sala Polivalentă, Bistrița
Intrare: 15 lei (reducere 5 lei cu biletul de la etapa județeana CSSD Bistrița - Năsăud)

CND #1 Bistrita (Bistritz DH)

Bistritz Bike Shop și Primăria Municipiului Bistrița vă invită la prima etapă din Cupa Romaniei la Downhill. Acest concurs este organizat în parteneriat cu Federația Romănă de Ciclism și ADMR.
CND#1 | Bistrița (Bistritz DH) Locatie: Pădurea Codrișor, Bistrița. 
Data competiției: 20/05/2018

Cirque du vérité - 19.05.2018

„Cirque du vérité” este un spectacol despre patru situații în care cuvântul "NU" nu a contat. O realitate crudă, un adevăr dincolo de normalitate, un act greșit, injust, un abuz sexual. „Cirque du vérité” greșit - ”Cirque de la vérité” corect. Lucrurile în astfel de situații nu sunt corecte, așadar am vrut să accentuăm încă din titlul spectacolului faptul că ”CEVA” este greșit.
Vă așteptăm sâmbătă, 19 mai 2018, ora 19.00, la Sinagoga din Bistrița! Intrarea este liberă. Reprezentația este parte din proiectul „Ef(f)ect-Af(f)ect”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Spectacolul este interzis persoanelor sub vârsta de 16 ani. Spectacolul este supra-titrat în maghiară și engleză.
One-woman-show cu Codruța Varadi
Regie și text: Alex Teodorescu
Traducerea: Julia Sipos
O producție Teatrul Re-Act

MAIALUL ELEVILOR NĂSĂUDENI 2018

Duminică, 20 mai, ora 11:00, are loc Maialul Elevilor Năsăudeni, o sărbătoare cu tradiție.

Zilele Operei ”Constantin Pavel”

20-21 mai 2018

Recital extraordinar Eduard Kunz

Duminică 20 mai, ora 19:00 la Sinagoga Bistrița avem parte de un recital extraordinar susținut de EDUARD KUNZ.
În program:
Johan Sebastian Bach - 7 Preludes and fugues WTK BOOK 1
Domenico Scarlatti - 5 Sonatas
Franz Liszt - Hungarian Rhapsodies no. 8