Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-5-25

În ritm de sărbătoare

Un weekend prelungit, cu petreceri, concerte, competiții, mountainbike și sărbători ale tradițiilor din județ.

Bună ziua, Bistrița te conectează la tot ce se întâmplă în județul nostru. Trăiește cu intensitate și bucură-te de fiecare moment al zilelor de sărbătoare.

Tura cu copaci 5.0 de MTB(Mountainbike)

Copacul de Cafea și Primăria Municipiului Bistrița, te invită la o tură amicală de MTB, pe dealurile din împrejurimile orașului Bistrița. Între orele 09:30- 10:00 savurăm o cafea din partea casei, apoi la ora 10:00 pornim cu entuziasm și plini de energie. Traseul propus este Bistrița - str. Zavoaie - Urcare pe pășune, coborâre prin pădure - Monariu - asfalt Jelna - Bistrița.

IMPORTANT: 

1. Traseu cu dificultate : MEDIE, aproximativ 25km

2. Tura de MOUNTAINBIKE !

3. CASCA de PROTECTIE OBLIGATORIE!

4. BICICLETA MTB OBLIGATORIE!

Loc de întâlnire: Copacul de Cafea, Data: 27.05.2018, Ora: 09:30

Caravana Centenarului

Harta României Mari, pe 10 000 de metri

Vino duminică 27 mai, la Cormaia, lângă Sângeorz Băi (județul Bistrița-Năsăud). Aici vom forma cu toții, români din toate regiunile istorice, harta României din perioada interbelică, pe o suprafață de un hectar.

Evenimentul deschide Sărbătoarea Străbunilor în Ținutul Grăniceresc, un festival de profil al crescătorilor de oi, prin care va fi reînviat obiceiul secular al transhumanţei.

Manifestarea va avea o dimensiune europeană, întrucât sunt așteptate delegaţii din 15 ţări din Europa, iar programul şi traseul au o excepţională încărcătură emoţională, dar şi una istorică, urmând să readucă la viaţă un vechi traseu mioritic, iar obiceiurile vor fi ilustrate aşa cum se cuvine în fiecare localitate prin care se va trece.

PLECĂRI ORGANIZATE DIN: BUCUREȘTI, CHIȘINĂU, CLUJ, IAȘI


Jeans SALSA Party by JDS

Ultima duminica din MAI o sărbătorim în pași de dans în Jazz4friends începând cu ora 21:00!

Incalță cei mai comozi teniși, îmbracă cei mai frumoși blugi din garderoba ta și vino să petreci o seară de duminică perfectă pe ritmuri de salsa, bachata & kizomba, alături de gașca JOY.

Boozin'n'Groovin

În 25 mai și 26 mai, Brikada vă pregătește noi surprize, noi invitați.

Ziua Mondială a orientării

Sărbătorită la Bistrita, printr-un concurs de orientare.

Sambata 26.05 2018, orele 10.00, Clubul Sportiv Nord Team Orientare Bistrita ,în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret a județului Bistrița Năsăud, organizeaza, cu ocazia Zilei Mondiale a Orientării - un concurs de popularizare, a acestui sport în rândul copiilor, tinerilor, părinților și bunicilor. Orientarea este un sport care se poate practica la orice vârstă.

Concursul se adresează deopotrivă tuturor persoanelor care au mai participat, precum și celor ce vor participa pentru prima dată. Categorii de vârstă sunt: categoria Family cu copii până la 10 ani.

F-M 11-14 ani F-M15-20 ani,F-M 21-35 ani,,F-M 36-45 ani,FM 46-55 ani ,F-M 56 + . F-M însemnând feminin și masculin.

Participarea se face pe proprie răspundere a sportivilor și însoțitorilor copiilor. Primilor trei clasați li se vor acorda cupe și diplome, premii în obiecte.

Mai multe detalii despre eveniment și înscrirerile dvs.: Tel. 0742022823 sau mail nicu_unirea@yahoo.com.

BLACKSALT...

Lucian Ban (pian) & Abraham Burton (saxofon)

Duminică 27 mai 2018, ora 19:00 la Sinagoga Bistrița

Expoziție dedicată

Centenarului Marii Uniri

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud prin Secția Restaurare Conservare Patrimoniu în colaborare cu Liceul de Arte Corneliu Baba Bistrița, vă invită vineri, 25 mai 2018 ora 13.00 la vernisajul expoziției dedicate Centenarului Marii Uniri ,,Redescoperirea comorilor care ne definesc identitatea, cu ajutorul restaurării” expoziție realizată în urma taberei de restaurare care se desfășoară în perioada 21 - 25 mai la Muzeul Bistrița din strada General Grigore Bălan nr.19. Proiectul cultural este la a III -a ediție și prin acesta ne-am propus ca tinerii elevi din Bistrița să descopere știința și arta restaurării, să înțeleagă trecutul comunității din care fac parte, în sensul respectării istoriei, culturii și identității naționale.

Zilele Comunei Căianu Mic

27 și 28 mai, zile de sărbătoare pentru locuitorii comunei Căianu Mic și pentru toți iubitorii de tradiții, care pot fi prezenți și pot admira tradiția specifică zonei, în zilele de Rusalii.

Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului

Primăria Prundu Bîrgăului dă startul evenimentelor dedicate Centenarului, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. 

Primul eveniment, “Centenarul Marii Uniri pe Valea Bîrgăului” organizat de Primăria comunei Prundu Bîrgăului, Ministerul Apărării Naționale, Divizia 4 Infanterie Gemina, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii în colaborare cu primăriile Tiha Bîrgăului, Bistrița Bîrgăului și Josenii Bîrgăului, va avea loc pe 28 mai, în centrul comunei Prundu Bîrgăului, lângă Monumentul Eroilor. 

Evenimentul debutează cu o paradă militară, urmată de un show aviatic, demostraţii de luptă, expoziţie de tehnică militară și continuă cu un concert de fanfară şi spectacol de muzică populară.