Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-10-2

Noi talente în echipa Bolts and Gears

Motivați de pasiunea comună pe care o nutresc pentru educaţia STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), elevii din echipa de robotică a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Bolts and Gears, sunt în mod constant implicați în activități constructive. Filosofia de lucru a acestor tineri ambițioși, și anume cea de a îmbina utilul cu plăcutul, le aduce rezultate vizibile atât în ceea ce privește produsele finale, roboţii propriu-zişi pe care îi construiesc, cât şi în munca lor pentru comunitate, impactul pozitiv pe care și-au propus să îl propage asupra tinerilor şi nu numai.

Data de 21 septembire a fost una importantă pentru Bolts and Gears. S-au prezentat în faţa Colegiului Național Liviu Rebreanu cu scopul de a anunţa startul unor recrutări. În prezentarea lor au discutat despre experienţa din anii trecuţi, dar şi despre următorul concurs pentru care se pregătesc, FIRST Tech Challenge Rover Ruckus, care va avea loc în luna martie a anului 2019, la Bucureşti. Elevii prezenţi au fost captivaţi de discursurile fiecăruia din echipă, iar „bobocii” au fost cei mai entuziasmaţi.

Recrutările au avut loc luni, 24 septembrie, în incinta liceului, chiar în atelierul lor, cunoscuta sală 47. S-au căutat membri noi pentru departamentele de programare, asamblare şi PR (public relations). Au fost peste 30 de doritori în total, din care, din păcate, doar 9 au fost aleşi. Noii recruţi îşi vor începe activitatea drept voluntari, iar, ulterior, cei mai harnici dintre ei vor deveni membri oficiali. Din cei 9, chiar dacă doar 5 vor avea această şansă, toţi vor participa la concursul FTC.

În anul şcolar trecut, echipa a avut multe proiecte în comunitate în tot judeţul. Scopul lor a fost să răspândească spiritul FIRST şi să dovedească lumii că robotica este un domeniu accesibil tuturor celor care îşi doresc asta. Prin puţină muncă şi ambiţie, oricine poate să îşi depăşească limitele, iar cei din Bolts and Gears asta au vrut să dovedească. I-au iniţiat pe cei din clasele mici în tainele roboticii, au creat un traseu de parcurs cu robotul la Târgul de Crăciun de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, şi lucrul care i-a bucurat cel mai mult: i-au ajutat pe cei de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud să îşi formeze propria echipă! Datorită devotamentului lor, au reuşit să se afirme în comunitate prin energia lor pozitivă.


Gândurile unor noi recruţi

Tudor Bradea, PR: Am ales să fac parte din Bolts and Gears deoarece consider aceasta ca fiind o oportunitate. Echipa lor m-a impresionat din prima, aşa că am dorit să mă implic. În continuare, sper ca acest club de robotică să îmi deschidă noi orizonturi şi să îmi îmbunătăţească aptitudinile.

Marius Silaşi, programare: Ştiam de dinainte despre echipă şi se vedea că sunt un grup de oameni ambiţioşi. M-am alăturat echipei ca să învăţ mai multe şi momentan atmosfera în echipă este una plăcută. Îmi place că îţi pune mintea la contribuţie, iar momentele mele preferate sunt atunci când facem un brain-storming ca să găsim cea mai bună variantă la o problemă.

Adelina Abrudean, asamblare: Am intrat în această echipă pentru că era ocazia perfectă să învăț lucruri noi, de care mi-am dat seama în timp că mă pasionează. Am mai avut ocazia în trecut să interacționez cu membrii echipei și mi-am dorit de atunci să fac parte din ea!Bolts and Gears
Facebook: Bolts and Gears