Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-1-18

Poezia zilelor de weekend

Ne dezmorțim încet după sărbătorile de iarnă și în oraș încep să se simtă vibrațiile evenimentelor de weekend. Gustăm din magia poeziei autentice românești, dansăm cu energia acumulată în liniștea începutului de ianuarie, cântăm cu prieteni noi și vechi sau vizionăm un film alături de cei dragi. Bistrița ne oferă oportunitatea să ne bucurăm în acest weekend de activități pozitive, care cu siguranță ne vor încărca cu toată energia necesară pentru o nouă săptămână reușită. Și să nu uităm de activitățile și peisajele de poveste pe care iarna le derulează pe ecranul fiecărei zile.


Stelele-n Cer

Recital de poezie pe versurile poetului Mihai Eminecu

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud vă invită vineri, 18 ianuarie 2019, ora 18:00, în Clubul Cultural Coșbook al Bibliotecii Județene (Bistrița, str. Alexandru Odobescu, nr. 11), la recitalul de poezie pe versurile poetului Mihai Eminescu – „Stelele-n cer”, susținut de actrița Camelia Dincă Ion.

Însoțire muzicală: Florin Săsărman.

Scenariul și regia: Ioan Emil Teodorescu.

Intrarea liberă!


Dance with JOY! Salsa & Bachata pentru începători

Joy Dance Studio

Mihai Eminescu, nr 1-4, Bistrița

Vineri, ora 19.00

DANSUL exprimă pasiune, trăire și îmbunătățeste comunicarea interpersonal, fiind cel mai frumos mod de a vă face prieteni noi cu care să petreceți timp de calitate, cu care să vă distrați și să vă bucurați de viață, reușind în același timp să vă mențineți silueta și tonusul.

DANSUL va da energia de care aveți nevoie zi de zi, libertatea și ocazia să vă bucurați de viața și oamenii frumoși din jurul vostru care împărtășesc aceeași pasiune.

Așadar, vă așteptăm la JOY Dance Studio începând cu data de 9 IANUARIE 2019, la un nou curs de dans nivel ÎNCEPĂTORI, în care veți avea ocazia să învățați să dansați #SALSA si #BACHATA alături de instructorii noștrii Bogdan și Roxana Costinea.


Seară Live - Bancea, Borzoș & Friends

Reîncepem serile live cu muzică folk și te invităm alături de Bancea, Borzoș & Friends să petrecem începutul de weekend.

Vino cu prietenii täi vineri, 18 ianuarie, la Taverna Dogarilor, începând cu ora 20:00 și îți promitem că va fi o seară în care te vei simți excelent.

Suport artist: 15 lei/persoană.

Rezervări la 0363 401 273Știe Tot - Curs de Cultură Generală

Piața Unirii, nr. 3, etaj 1, birou 2

Sâmbătă, ora 14.00


Impresionează-ți familia și prietenii!

Program care completează portofoliul educațional al copilului tău!

Cursul de cultură generală "ȘTIE TOT" cultivă copiilor gustul pentru cunoaștere și cercetare și îi determină pe cei mici să își dorească să citească, să exploreze și să cunoască cât mai multe lucruri interesante și fascinante din lumea care îi înconjoară.

DESPRE CURS:

Pe parcursul acestui program, copiii vor afla care sunt cele șapte minuni ale lumii antice, cât și noile minuni ale lumii contemporane, vor afla povești din viața marilor compozitori precum Mozart și Beethoven, vor descoperi Universul și Galaxiile, vor ști cine sunt și prin ce s-au remarcat artiști precum Picasso sau Brancusi și, nu în ultimul rând, vor fi fascinați să asculte povești despre olimpiadele sportive, recorduri și curiozități din lumea întreagă.

Stiați că… sunt multe statui în toată lumea care reprezintă personaje călare. Un cal care stă în două picioare simbolizează moartea stăpânului sau pe câmpul de bătălie, un cal care ține un picior din față ridicat simbolizează moartea stăpânului în urma rănilor din luptă, iar un cal care are toate cele patru picioare așezate pe soclu indica faptul că personajul uman reprezentat a murit de moarte bună?

Stiați că… J.S. Bach își turna apa rece pe cap fiind de părere că acest lucru îi stimulează creierul? Sau că… dacă vă veți măsura vreodată distanța dintre încheietura mâinii și cot veți constata că aceasta este egală cu lungimea tălpii piciorului? Sau că… în 1848, cascada Niagara a secat temporar (30 de ore) din cauza unui enorm iceberg care a blocat cursul apei în amonte? Sau că… lungimea Marelu Zid Chinezesc depășeste 7.000 km și că acesta este singurul monument vizibil din spațiul cosmic?

SCOPUL PROGRAMULUI:

Ei bine, și copiii dumneavoastră vor cunoaște toate aceste curiozități, recorduri și informații de cultură generală din muzică, pictură, arhitectură, istorie, geografie, natură și multe altele la finalul cursului de cultură generală pe care l-am pregătit pentru copiii… Clever!

DIN CONȚINUTUL CURSULUI:

Modulul 1 – UNIVERSUL

Despre Big Bang. Planetele și Sistemul Solar

Modulul 2 – ÎN JURUL LUMII

7 Minuni ale lumii antice și… contemporane

Modulul 3 – MUZICA

Povești despre viața și opera lui Mozart și Beethowen

Modulul 4 – PICTURA

Cele mai faimoase picturi din lume

Modulul 5 – MITURI ȘI LEGENDE

Călcâiul lui Ahile. Romulus și Remulus

Modulul 6 – NATURA ȘI ANIMALE

Despre dinozaurii pitici. Unici în Europa | Hunedoara

Animale pe cale de dispariție

Modulul 7 – ISTORIA UNIVERSALĂ

Oameni preistorici. Egiptul din antichitate

SPORTURI ȘI ISTORIA SPORTURILOR

Momente memorabile din istoria sportului

Modulul 8 – Concurs ȘTII ȘI CÂȘTIGI

Detalii despre cursuri și modalitatea de înscriere la:

http://www.cursuricopii.ro/

Telefon: 0748 11 55 72

mail: bistrita@cleverchildren.ro


One Man Show - Alen Clay

Artistul Alen Clay David, un bistritean care are succes cu muzica sa in Norvegia si Germania, este invitatul nostru. Va asteptam, deci, sa-l cunoasteti si sa-l apreciati!

Desigur, printre mâncăruri si vinuri alese, cum gasiti de obicei la ACADEMIA.Dress like a MAN Salsa Party By JDS

Multumita lui Coco CHANEL, sacoul si pantalonii au ramas piesele de baza in garderoba femeilor care nu se tem sa adopte un stil masculin, cu accente feminine.

Si daca la toate acestea adaugam super puterea de a dansa pe tocuri, clar avem un motiv sa ne petrecem pe ritmuri de #salsa, #bachata si #kizomba, duminica 20 ianuarie 2019, ora 19:00 in Jazz4friends, la prima petrecere de salsa de anul acesta, alaturi de gasca #JOY!

Dress code: camasa, pantaloni, sacou, bretele, cravata sau papion, palarie

Intrare: 10 lei ( include un shot din partea casei)

Filmele weekendului la Cinema Dacia