Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-7-4

Toată lumea vrea la mare...hai să mergem la munte!

Vară și tânăr. Două cuvinte care nu au nimic în comun din punct de vedere semantic. Dar parcă totul le unește și gândurile oricui le rostește împreună se îndreaptă spre experiențe ingenioase, unice și memorabile. Dacă mai adăugăm lângă ele și cuvintele curaj, energie, talent și non-conformism, avem imaginea unei vacanțe ideale și atipice.

Jessica Petri și Alex Petrican sunt doi tineri bistrițeni talentați, care ne transmit viziunea lor cu privire la activitățile care nu trebuie să lipsească din zilele de vacanță ale acestei veri.

Astăzi, Jessica Petri:


Bună! Eu sunt Jessica Petri și programul mi-e mereu plin!


Sunt elevă în clasa a 11-a, ceea ce înseamnă că vara aceasta va fi ultima mea vară cu prietenii din liceu și...în care nu mă stresez cu tot ce înseamnă studenție! Îmi place să fac în timpul liber cât mai multe activități și mi se pare ceva esențial în rândul celor de vârsta mea. Totuși, vara are, din punctul meu de vedere, un număr nedeterminat de posibilități când vine vorba de timp liber. Astfel, sunt aici să enumăr 5 lucruri (și câteva bonusuri) pe care le-am făcut sau vreau să le fac neapărat în această vară și de ce merită să le facă și alți tineri.


Toată lumea vrea la mare...hai să mergem la munte!


Trebuie să recunoaștem că vara toată lumea merge la mare, fie că e un sejur de 7 zile la Constanța cu familia sau 5 zile de dormit pe plajă în Vamă cu prietenii. E ceva relaxant la urma urmei, cu tot soarele, nisipul și apa limpede, dar...nu e genul meu. De ce aș alege mai degrabă muntele? Peisajele sunt incredibil de frumoase, aerul e curat, nu e aglomerație, poți dormi într-un cort dacă vremea e de partea ta și, din punctul meu de vedere, cel mai bun motiv: ce sună mai bine? ”Am fost la mare și am făcut același lucru 7 zile” sau ”Am fost la munte, am cucerit vârful X și am fost deasupra tuturor”.


Organizează-te dezorganizat.


România e o țară plină de potențial, peisaje minunate și obiective unice. De ce să mergem în toată lumea, dar să nu profităm mai întâi de ceea ne oferă țara noastră? Adună-ți grupul de prieteni, alegeți câteva locuri, urcați-vă în tren și lăsați totul să fie la voia întâmplării. Până la urmă, nimic nu se compară cu adrenalina pe care ți-o oferă lucrurile spontane. Dacă nu riscați, începeți cu ceva din împrejurimi, credeți-mă că veți vrea să continuați chestia asta!


Fii voluntar!


Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat după ce am intrat la liceu a fost să încep să mă implic în acțiuni de voluntariat. Pe lângă satisfacția personală de ”azi nu am pierdut vremea, am ajutat cu ceva”, m-am schimbat total. Evoluție aș putea-o numi. Am dezvoltat skill-uri pe care nu credeam că le am și am cunoscut oameni de peste tot. Ca să fie totul mai fun, înscrieți-vă ca voluntar la festivalul vostru preferat, cu siguranță o să merite!


Învață ceva nou sau dezvoltă un alt skill.


Vara trecută am preluat o idee de pe internet, prin care trebuia să învăț ceva nou în fiecare săptămână, fie că era un hobby pe care încă îl practic sau ceva ce am făcut o singură dată. Cu siguranță mi-a plăcut și, mai mult decât atât, m-a relaxat. Până și cea mai mică reușită te încarcă cu vibe-uri pozitive. Poți chiar să adopți un nou sport, de la alergat la tenis sau sporturi extreme. Fac diferența! Ce ai fi vrut să faci în loc să înveți pentru toate testele și tezele din anul acesta? Acum e momentul!


Fă altceva și participă la evenimente locale - de toate tipurile.


Dacă vrei, poți găsi orice de făcut și oriunde. Fie că te înscrii la un workshop de pictură, mergi la cursuri de public speaking sau participi la toate expozițiile ținute în oraș, de la toate vei avea cel puțin un lucru de învățat - și vei cunoaște persoane de toate tipurile. Vizitează toate muzeele din jur ca să îți faci o idee despre cultura și istoria noastră. Mergi la teatru sau operă, fă turul orașului cu bicicleta, fă ceva diferit, ceva ce nu ai face într-o zi normală cu prietenii. Cel mai important: fă-ți timp pentru tine.


Lucruri mici cu impact mare


- ”hămăceală” cu toți prietenii tăi

- un jam session

- breakfast date

- fă un puzzle cu cineva drag

- petrece timp cu familia ta

- citește o carte care ți-a plăcut când erai mic

- plimbă-te pe jos sau cu bicicleta

- dormi pe iarbă, la soare

- caută constelații

- gătește cu cineva

- învață pe altcineva ceva ce știi

- umple un album de poze cu toate amintirile tale preferate

- scrie pe un post-it în fiecare zi ”cuvântul zilei”

- filmează o secundă din fiecare zi a verii, pune totul cap la cap și vezi cum ți-a fost vara

Jessica