Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-9-10

Transylvania College, școală internațională de elită

Școala - o călătorie globală pentru lideri responsabili

Așa se prezintă școala internațională Transylvania College din Cluj-Napoca, care are drept misiune să îi încurajeze pe copii să aibă o voce, să își descopere vocația și să facă o diferență. Transylvania College este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a conferit, de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO-British School Overseas), în urma unei inspecții riguroase și complexe.

Cu un istoric de peste 25 de ani, de la primii copii care au trecut pragul grădiniței Happy Kids, în 1993, astăzi școala internațională asigură un parcurs educațional complet de la creșă până la liceu.

Programele implementate în Transylvania College, centrate pe dezvoltarea elevului, sunt folosite ca sursă de inspirație la nivel național de către sistemul public de învățământ (de exemplu: Săptămâna Altfel, Global Money Week, programul Leader in Me). În plus, școala oferă cursuri de parenting pentru a susține implicarea familiei și instruiește profesori din școli publice în toată țara.

La Transylvania College, pasiunea de a învăța se vede în modul în care a fost construit un mediu de învățare continuă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Credem că fiecărui copil trebuie să i se acorde timp, energie și atenție, iar aici facem eforturi ca să dezvoltăm copilul ca personalitate și ca individ. Punem accentul pe progres, nu pe perfecțiune, iar fiecare copil învață să fie responsabil pentru cuvintele sale, acțiunile sale și pentru sentimentele sale. Să își aleagă condițiile meteorologice pentru azi, așa cum îi învățăm – cum vrei să fie azi? Însorit sau înnorat?, explică Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College.

În fiecare elev există un lider

Cultura de leadership este una dintre punctele-cheie ale misiunii asumate de Transylvania College, fiind singura școală din România care implementează programul The Leader in Me, cu cele șapte obiceiuri de leadership. Sunt 3776 de școli în 34 de țări din întreaga lume care aplică acest program.

La Transylvania College, toți elevii sunt implicați activ și iau inițiative în ceea ce privește modul de învățare.

Prin programul The Leader in Me, ei devin „actori principali”. Începând de la grădiniță, unde pot fi Copilul Săptămânii, continuând cu ciclul primar unde pot fi Ambasadori ai Școlii și terminând cu liceul unde pot să ajungă în Consiliul Elevilor și să reprezinte elevii în cadrul întâlnirilor cu conducerea școlii, la Transylvania College toți elevii pot avea roluri de leader.


Proiectul The Leader in Me va fi implementat, din toamnă, în alte patru școli din județul Cluj, prin proiectul “Schimbarea în educație începe cu fiecare”, cu co-finanțare europeană, iar în final peste 1000 de elevi și peste 100 de cadre didactice vor beneficia, direct, pe termen lung, de creșterea calității serviciilor educaționale. Alte șase școli s-au adresat Transylvania College pentru a cere să implementeze acest program. Pentru că în procesul de admitere la universități de top, pe lângă notele cât mai mari, contează foarte mult portofoliul de activități extracurriculare, voluntariatul și implicarea în comunitatea. Adică cine este candidatul ca persoană.

Vrem să schimbăm paradigme în învățământ, iar prin dezvoltarea celor șapte competențe prin programul The Leader in Me, copiii vor fi mai motivați să învețe, vor avea mai multă încredere în sine, ceea ce va duce, implicit, la îmbunătățirea rezultatelor academice. Pe termen lung, creșterea calității serviciilor educaționale va înseamna reducerea absenteismului, a riscului de abandon școlar și șanse mai mari de a se integra pe piața muncii, a declarat Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College.

Educație pentru secolul XXI

Sistemul de <case>, tipic englezesc, îi implică pe toți elevii din școală, iar de mic, fiecare aparține uneia dintre cele trei comunități: Red Bears, Golden Eagles sau Blue Wolves. Numele caselor – Urșii roșii, Vulturii galbeni și Lupii albaștri– provin din combinația dintre fauna specifică ținuturilor românești și culorile steagului românesc. Prin concursuri și campionate, elevii învață spiritul fair play, cum să fie o echipă, să aibă roluri de leader și cum să propună proiecte și acțiuni. Este doar un exemplu despre cum procesul educațional de la Transylvania College inovează și se adaptează secolului XXI.

Pentru viitor, vrem să implementăm programul de educație interdisciplinară STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Maths) – adică știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică, care să acopere tot sistemul de predare; de la curriculum și metode de predare la identificarea abilităților pe care este nevoie să le aibă profesorii, de la competențele pe care ne dorim să le formăm în elevi și până la resursele materiale și infrastructura necesară, a spus Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College.

Programul de activități extracurriculare s-a dezvoltat continuu și include cursuri precum Artă, Robotică, Educație financiară, Leadership, Implicare socială și practică profesională. Fiecare elev, în funcție de aptitudini, își poate personaliza orarul, iar consilierea profesională îi ajută să își ajusteze alegerile de studiu cu aspirațiile lor pe termen lung. Unul dintre cele mai importante programe este cel de practică profesională, prin care copiii pot experimenta ce înseamnă o anumită profesie în realitate. Mulți elevi și-au dat seama, după practică, de faptul că așteptările lor erau altele și s-au reorientat, acesta fiind un pas definitoriu pentru succesul în carieră.

Le oferim copiilor oportunități de a fi conectați la viața reală, pentru a-și dezvolta așa-numitele soft-skills – precum abilitățile de comunicare, leadership, gândire critică, atitudine proactivă, atât de necesare pentru a avea succes pe o piață internațională de forță de muncă. Îi pregătim pentru viitor, a declarat Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College.

Transylvania College, școală internațională de elită

Școala a fost acreditată cu scoruri maxime de către Universitatea Cambridge, Departamentul de Educație al Regatului Unit (BSO) și de către Ministerul Educației Naționale din România (ARACIP). Cea mai recentă inspecție BSO a plasat Transylvania College între instituțiile școlare ce întrunesc cele mai înalte standarde de funcționare ca școală britanică cu reședința într-o țară străină, devenind un model de urmat în România.

Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume Round Square, fiind singura școală-membru din Europa de Est. Transylvania College este membră a rețelei Global Connections, fiind singura școală din Europa de Est prezentă aici. Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta a României, Custodele Coroanei.

În anul 2015, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată de către The Times Educational Supplement ca școală internațională a anului. Iar în ianuarie 2017, activitatea de peste 24 de ani a şcolii a fost recunoscută din nou prin acordarea, la Londra, a premiului “British International Schools Lifetime Award” doamnei Simona Baciu, fondatorul Transylvania College şi preşedintele Fundației Transylvania College.