Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-11-6

”Iarna pe uliță. Cojoace, sumane, pieptare”

În preajma sărbătorilor de iarnă, în acest an omagial al satului românesc, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, prin secția de etnografie a Muzeului Bistrița, invită elevii și dascălii din județ la un concurs tematic destinat redescoperirii, cunoașterii și valorificării patrimoniului etnografic al zonei. Este vorba despre organizarea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a concursului tematic ”Iarna pe uliță. Cojoace, sumane, pieptare”, activitate care se adresează tuturor elevilor școlilor gimnaziale din județ.


Toate clasele interesate sunt provocate să ofere o reinterpretare a îndrăgitei poezii ”Iarna pe uliță” a poetului George Coșbuc (din care vor utiliza în mod obligatoriu 10 strofe), folosindu-se de mijloace artistice diverse, la alegere, din domenii precum: teatru, desen, arta recitării. Activitatea propusă de fiecare clasă se va desfășura la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și va avea o durată de maxim 15 minute.


Mai multe amănunte despre concurs găsiți pe site-ul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud la adresa www.complexulmuzealbn.ro .


Calendarul concursului:

 6-13 noiembrie 2019- înscrierea participanților;

 14-28 noiembrie 2019- desfășurarea concursului;

 28 noiembrie-12 decembrie - votarea participanților: fiecare moment artistic al concurenților va fi filmat și afișat pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Câștigătoare vor fi desemnate clasele care adună cele mai multe like-uri;

 20-22 decembrie- premierea câștigătorilor se va realiza cu prilejul vernisajului expoziției tematice organizată în contextul manifestării „Crăciun în Bistrița-Năsăud” .

Persoane de contact, pentru detalii și înscrieri:

 Muzeograf Gela NEAMȚU - 0745/596.534

 Muzeograf Mihaela BOLOG - 0726/774.605


Vă așteptăm alături de noi, să redescoperim împreună atmosfera iernilor de demult ilustrate de numeroasele obiecte tradiționale, păstrate în patrimoniul muzeului.

Manager,

Alexandru GAVRILAȘ