Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-3-6

CONAF - Femei antreprenor din România

România parcurge o criză morală profundă și de 30 de ani nu ne găsim calea. Este momentul unei schimbări de paradigmă și cred că o abordare coerentă și integratoare poate să vină din partea femeilor. Antreprenoarele, ca și femeile manager, și-au dovedit deja eficiența și capacitatea de a conduce, dar trebuie să mai facem un pas în a ne asuma leadership-ul la un nivel superior, participând activ și cu tenacitate la definirea politicilor publice și a cadrului legislativ. CONAF este mijlocul potrivit pentru femeile care au ceva de spus în stabilirea unei direcții sănăoase pentru economia și societatea românească.


Rodica Lupu, Fondator Ingenius Hub și CEO Loop Operations


Rodica Lupu a fondat şi conduce compania de consultanţă în management strategic și finanțare Loop Operations, precum și Ingenius Hub, cu spații ultra-centrale de co-working, cu programe constante de susținere și finanțare a tinerilor antreprenori și cu implicare în finanțarea a 240 de start-up-uri în ultimii 3 ani.

În cei 14 ani de antreprenoriat, 13 ani de afaceri europene în administraţia centrală și în proiecte internaționale, 14 ani de implicare în societatea civilă, Rodica Lupu este responsabilă de atragerea a peste 60 de milioane de euro din fonduri neramsursabile pentru clienţi şi parteneri, dar și de inițierea și derularea unor proiecte cu impact național sau regional, atât la nivel de legislație, cât și la nivel de dezvoltare de rețele, educație antreprenorială, responabilitate socială.

Absolventă a unui program de MBA în Londra și San Francisco, la Hult International Business School, Rodica Lupu este și expert al Comisiei Europene (TAIEX) în domeniul pieţei interne, în special piaţa internă a serviciilor nefinanciare.

Timpul în care ne-a fost dat să traim este unul al transformării, la nivel global, iar in România este chiar un timp al re-semnificării și al re-inventării unui ethos colectiv. Avem răni istorice de vindecat și, indiferent de rolul social pe care fiecare îl joacaă, împărtășim cu toții nevoia stringentă a unui catharsis, la care nu ne-am hotărât încă. Fie că o știm sau nu, participăm direct la reconfigurarea identității naționale în context european și pe o scară mai largă. Libertatea obligă și, de felul în care o exercităm, răspundem doar individual. Însă momentul impune o asumare până la capăt a acestei responsabilități și un mai mare curaj al acțiunii si afirmării.