Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2019-1-11

Bolts and Gears din nou în acțiune

Elevii talentați ai echipei de robotică care reprezintă Bistrița la cel mai mare concurs de robotică din România, FTC First Tech Challenge, revin cu un salut la început de an și cu o trecere în revistă a activităților pe care și-au propus să le bifeze drept reușite în perioada imediat următoare.

La finalul anului, familia Bolts an Gears s-a mărit și s-a înnoit cu alte tinere talente. S-au concentrat pe predarea know-how-ului Bolts and Gears noilor recruți astfel încât să crească împreună, ca echipă! Formează acum un tot-unitar, au acumulat cunoștințe noi și au învățat unii de la alții! Tot la finalul anului au reînceput activitățile focusate pe copiii din diverse școli ale județului nostru, prima având loc în atelierul Bolts and Gears cu elevi din Șieu Măgheruș, care au fost foarte încântați de tot ceea ce înseamnă robotică și... Bolts and Gears!

Au nevoie de susținerea noastră și în acest an pentru a depăși cu succes toate etapele concursului pentru care se pregătesc și pentru a-și urma visul de a poziționa Bistrița pe harta roboticii românești! Ne țin la curent cu toate noutățile pe pagina lor de Facebook, Bolts and Gears.

În primul rând Bolts and Gears vă urează tuturor un 2019 plin de împliniri și mult succes!

Cum am început noi 2019? Ei bine, muncind! Ceea ce înseamnă că asta vom face tot anul, nu? Cu siguranță!

Ne pregătim intens pentru concursul FTC First Tech Challenge, care va avea loc în luna martie. Până atunci trebuie să facem un robot funcțional, care să îndeplinească cerințele jocului de anul acesta, să ne antrenăm și să participăm la demo-uri și concursuri regionale. De data aceasta totul este foarte strict, iar regionalele sunt eliminatorii. Dacă ne vedem la națională? Cu siguranță!

Considerăm că suntem pe drumul cel bun și experiența acumulată de-a lungul anilor ne ajută enorm! Am participat până acum la 2 demo-uri: cel de la Râmnicu-Vâlcea, unde am obținut locul 2, și cel de la Iași, unde am obținut locul 19. Nu suntem dezamăgiți de rezultat pentru că dacă totul mergea bine, nu ne dădeam seama ce am făcut greșit și nu ne-am fi descurcat mai departe (de adăugat faptul că cea mai mare lecție în echipa noastră a fost faptul că negativismul nu ne-a ajutat niciodată). Mai avem de participat la un demo în Timișoara, după care începe pregătirea intensă pentru regionala de la Cluj, care va avea loc la începutul lunii martie. Până atunci, lucrăm din greu să ajungem la varianta cea mai bună a robotului, dar și la caietul de inginerie, care putem spune că e ”biblia” oricărei echipe FTC. În acel caiet trebuie să explicăm cum ne-am format robotul, dar și echipa. Pe lângă asta, suntem în căutare de sponsori. FTC ne încurajează să ne dezvoltăm și spiritul antreprenorial, dar și de lideri, deci tot conceptul e focusat pe perspective diverse de dezvoltare personală, mai mult decât ne-am fi așteptat.

Fiind imediat sfârșit de semestru 1 al anului școlar, pregătim și anul acesta proiecte pentru colegii noștri mai mici de la alte școli, dar și proiecte interactive pentru cei de vârsta noastră. Pentru noi vor fi câteva luni pline, dar suntem siguri că vom trece cu bine și ne vom atinge obiectivul final: să punem Bistrița pe harta roboticii românești!