Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-6-8

Campania de colectare selectivă a deșeurilor continuă!

În perioada 14 mai – 5 iunie 2018 Primăria municipiului Bistrița a organizat CAMPANIA DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR adresată elevilor din toate școlile municipiului, dar și locatarilor din locuințele individuale și colective.

Campania a avut scopul de a promova colectarea corectă a deșeurilor în vederea reciclării.

Așa cum am anunțat deja, Concursul “Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic !” desfășurat în școli a avut rezultate remarcabile, colectându-se în 3 săptămâni 2154 saci cu PET, fapt pentru care mulțumin participanților pentru implicare, dar și SC Supercom SA care a distribuit saci pentru colectare și a colectat deșeurile predându-le spre reciclare. Succesul acestei acțiuni ne determină să permanentizăm colectarea selectivă în școli și să relansăm acest concurs din septembrie, după începerea anului școlar.


Concursul adresat asociațiilor de proprietari din locuințele colective lansat în 14 mai 2018 cu scopul de a premia asociația care realizează cel mai corect colectarea selectivă a deșeurilor la punctele gospodărești se prelungește ca durată de desfășurare până în data de 9 iulie 2018.

Astfel, Asociația de proprietari care colectează cel mai corect deșeurile până în 9 iulie 2018 va fi premiată cu suma de 2 000 lei.

Pentru buna desfășurare a concursului, SC Supercom SA s-a angajat să curețe punctele gospodărești și să golească containerele semiîngropate pline. Serviciul salubrizare din cadrul Direcției Servicii Publice a Primăriei municipiuluii Bistrița va monitoriza modul de colectare a deșeurilor de către asociațiilor de proprietari.

Reamintim locuitorilor Municipiului Bistrița să folosească corect containerele puse la dispoziție pe tip de deșeu astfel: hârtie-carton – capac albastru, plastic și metal – capac galben, sticlă – capac verde; gunoiul menajer - culoare gri/negru.

Orice persoană este rugată să semnaleze nerespectarea regulilor de colectare selectivă a deșeurilor și cele de curățenie. Telefonul cetățeanului 0800 0800 33 poate fi apelat gratuit pentru a semnala astfel de fapte.