Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-2-9

Cool să fii invizibil

Viața e prea scurtă pentru a dezbate dacă e ok sau nu să-mi pun piercing în nas.


Secvențe interviu Alex Petrican


Alex Petrican are 18 ani, e din Bistrița și realizează colaje. Două dintre ele au făcut parte din expoziția Showcase of Young Talent, ocazie cu care le-a și vândut.

Este tânărul care a fost vecin de bloc cu Ioana Bradea și a învățat la același liceu la care a studiat și Bogdan Georgescu. Este student în anul I al Universității de Artă și Design Cluj. O parte din timpul liber îl petrece pe Youtube, unde este într-o căutare permanentă de noi tutoriale. O altă plăcere este de a petrece ore în șir îndoind hârtii din care prind contur crini, flori, fluturi, păsări...

Cool să fii invizibil

În copilărie își imagina cât de cool ar fi să fie invizibil, să se furișeze în avioane și să călătorească nelimitat, să poată mânca nutella direct din borcan sau să-și urmărescă cunoscuții și să-i prindă în situațiile alea în care se simt eliberați că nu i-a văzut nimeni. Sunt o infinitate de opțiuni. Bonus, ar avea și sume considerabile de bani, nu că ar fi materialist, dar chiar și-ar dori un Iphone X. În opinia lui, e cea mai bună super putere posibilă sau poate a doua în top după ceva super putere legată de stabilirea păcii mondiale; nu ne-ar strica o mostră de așa ceva at the moment.

Bistrița și Alex Petrican

Orașul acesta a făcut tot ce a avut de făcut în ceea ce mă privește Alex a descoperit o mulțime de oameni neașteptat de interesanți în Bistrița noastră. Adolescența i-a fost salvată de acest anturaj smart și activ. Și-au creat propria lor lume cu întâlniri, petreceri și împreună au vânat orice eveniment care se mai pierdea întâmplător prin oraș. E bucuros că s-a născut aici și consideră că orașul acesta a făcut tot ce a avut de făcut în ceea ce îl privește. Are și un fel haios de a descrie Bistrița. Din dialogul lui cu lumea care a vizitat orașul, își amintește de accentele date locului, de struții colorați pe străzi și mere supradimensionate. Amuzat, ne spune că avem cele mai bune second-uri din țară; are prieteni care au venit din București să-și cumpere haine de aici. Există și un ritual, când vinerea e totul la 1 leu și se trezește uneori, odată cu pensionarele, urmând traseul cu second-uri prin oraș. Este voluntar Tășuleasa din anul 2010 și consideră că a avut un rol esențial în dezvoltarea sa. Acolo a închegat prietenii de valoare, a cunoscut oameni absolut geniali.

Alex, astăzi

Alex este illustrator la Plic, o revistă. A trimis niște colaje și a fost acceptat. A fost cel mai mare achievement pentru el fiindcă urmărea activitatea revistei și i se părea un concept genial. Astăzi, în jurul lui sunt o grămadă de oameni talentați de la care învață o mulțime de lucruri despre profesionalism și inițiativă. Prima dată când și-a expus colajele a fost la expoziția de la Super organizată la București, moment definitoriu pentru evoluția lui. Alex Petrican este unul dintre cei 10 artiști de liceu selecționați de Eugen Rădescu pentru expoziția SYT Visual Arts din cadrul festivalului de artă tânără Showcase of Young Talent, care a avut loc între 15 și 17 septembrie la București.

Secvențe interviu www.sub25.ro