Buna ziua, BistrițaTu cu orașulCampania taTotul personalDe cadou
2018-3-17

File de poveste - Păstrăvăria Rin

Povestea noastră a început cu câțiva ani în urmă de la un teren aflat în spatele casei, lângă râu. L-am cumpărat, fără a avea o țintă precisă a utilizării lui.


Odată cu primăvara anului 2011 a venit și ideea să dezvoltăm o mică păstrăvărie și primele trei bazine. În anul 2013 aveam șase bazine. Clienții care ne treceau pragul ne întrebau adeseori dacă vor avea ocazia să savureze un pește preparat aici, în atmosfera naturală a zonei.

Romuli nu era reperat ca atracție turistică, doar o comună pitorească cu aer curat și oameni plini de energia muntelui, pe care o admirai în treacăt din mașină pe drumul de legătură dintre Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Anul 2013 a fost foarte bogat în producția de pește. Încercarea de a găsi clienți cărora să le furnizăm pește proaspăt a fost nereușită. Acesta a fost momentul care a declanșat scânteia și dorința noastră de a păși timid în zona gastronomiei.

Nina a început să creeze un meniu de rețete proprii și, în iunie 2014, am deschis un mic restaurant, fără să avem pregătire specializată în domeniu sau consultanță de la bucătari consacrați. Treptat, în zilele libere, restaurantul nostru părea neîncăpător. S-a dus vestea că avem pește bun și pregătit cu suflet în atmosfera curată și prietenoasă a zonei Romuli.
Nina devenise o împătimită a gătitului. A venit și surpriza! Înscrierea la show-ul culinar Chefi la cuțite.

Și de aici începe povestea Ninei Rus...

Păstrăvăria Rin
Romuli
Pastravaria Rin Romuli